Verandering…de enige zekerheid als constante factor

Verandering….Veel mensen verlangen ernaar én zijn er bang voor. Ik kom het ook bijna dagelijks tegen in mijn praktijk. Als je iets al jaren gewend bent, al jaren kent én je ermee geïdentificeerd hebt, kan het moeilijk zijn om dat los te laten en voor wat anders te kiezen. Door die angst saboteer je jezelf, een afleider van wat je eigenlijk diep van binnen écht wilt.

En ja.. ook ik kom dat tegen in mijn eigen leven. Vorig jaar bijvoorbeeld, toen ik de stap maakte om van het bekende en vertrouwde Den Haag te verhuizen naar het rustige groene Gorssel 🙂 en nog geen jaar later toen Scheveningen weer in beeld kwam. Of een paar jaar geleden toen ik voor het eerst trainingen en retraites aan een groep gaf i.p.v. de vertrouwde en “veilige” 1 op 1 consulten. Maar oh, wat ben ik blij dat ik het gedaan heb! Ik had namelijk van tevoren niet kunnen bedenken hoe leuk het zou uitwerken! En dat vind ik tegelijkertijd ook het mooie.

Wist je dat we maar 5 – 10 % van ons bewuste gebruiken? Dus alles wat je kunt “bedenken” is maar een heel klein percentage van wat er mogelijk is! Je hersenen “kennen” dan alleen iets wat je al eerder hebt meegemaakt of ervaren en gebruiken dan die associatie. Hoe zou het zijn om meer in contact te staan met die andere 90%? Wat is er dan allemaal nog meer mogelijk?

Dat kan wellicht wat spannend zijn ……omdat je het nog niet kent 😉 Zelf voel ik me soms een kind in een snoepwinkel omdat ik, sinds ik dit weet én ook meer en meer ben gaan leven, besef dat er zoveel meer mogelijk is dan mijn hoofd kan bedenken, en daardoor het leven zoveel leuker is!

En natuurlijk kom ik nog situaties en gebeurtenissen in het leven tegen die mij triggeren en uitdagen, wat ook weer kan leiden tot bijvoorbeeld lichamelijke klachten. Alleen, ik ben me er nu veel eerder bewust van dan vroeger. Besef ik dat het vaak verandering kan zijn en kan ik kiezen hoe en op welke manier ik er mee om zal gaan en kan ik veel sneller omkeren. En ook dát, die keuze of het besef dat ik een keuze heb 🙂 brengt al vaak een verandering teweeg. Wist je dat je elke paar seconden weer opnieuw kunt kiezen, hoe leuk is dat?! Alles begint met bewustzijn. Als je iets niet kent/weet/ of er niet bewust van bent kun je het namelijk ook niet veranderen!

En angst…?

Wat als angst voor verandering slechts voortkomt uit een gedachte die niet waar is, een oude ervaring, associatie, opvoeding, die misschien wel helemaal niet van jou is?  En dat de klachten die je momenteel ervaart misschien ook wel met die gedachten/emoties/stress te maken hebben? Als je je daarvan bewust wordt, wat voor mogelijkheden ontstaan er dan?

Wil je ook meer mogelijkheden? Vind je het diep van binnen super spannend, maar weet je gewoon dat het nu tijd is voor verandering? Op welk gebied dan ook? Hoe zou het zijn als verandering leuk is?
En hoe zou het zijn dat je het niet alleen hoeft te doen?

Neem gerust contact op voor een consult, training of een gratis kennismakingsgesprek en ontdek wat er allemaal nog meer mogelijk is!

Nieuw

Sinds kort is het ook mogelijk om After work sessies te doen.

Heb je behoefte om na je werk in 20 – 30 minuten even te ontladen en te ontspannen op een makkelijke en relaxte manier? Dan zijn deze sessies echt iets voor jou!

Tijdens het aanraken van een aantal punten op je hoofd die overeenkomen met bepaalde levensgebieden kun je je gedachten, spanning en stress loslaten en relaxter en helderder van je avond gaan genieten.

Ook uitermate geschikt bij examenvrees, als stressrelease en preventief om burn-out te voorkomen.

Tarieven: € 50,= per losse sessie van 20-30 minuten.

Deel dit bericht