homeopathie

Werkwijze

Mensen van alle leeftijden en in elke levensfase komen bij mij voor een 1 op 1 consult of een groepssessie met lichamelijke, emotionele en/of mentale klachten. Daarnaast organiseer ik ook retraites, geef ik groepstrainingen en organiseer ik lezingen. Zie voor meer informatie desbetreffende links / tabbladen en de agenda.

Afspraak

Een afspraak maken voor een consult is gemakkelijk en kan via de website, per e-mail of  via de telefoon. Naast het maken van een afspraak op werkdagen is het maken van een afspraak op zaterdag ook mogelijk.

Eerste consult

Na het maken van de afspraak ontvang je een intakeformulier. Deze stuur je ingevuld en ondertekend terug per e-mail of neem je mee naar de eerste afspraak, zodat ik een goed beeld kan krijgen van jouw klachten en de situatie. Tijdens het eerste consult hebben we een uitgebreid gesprek en leer ik je zo goed mogelijk kennen, dit eerste consult duurt ongeveer anderhalf uur. Mijn doel hierbij is een zo  volledig mogelijk beeld te krijgen van jou en de totale gezondheidstoestand en situatie, om zo de best passende behandeling voor jou  te kunnen bepalen. Kortom, het is de bedoeling om een totaalbeeld van jou als (uniek) persoon te krijgen. Dit gebeurt in een persoonlijke sfeer van rust, aandacht en geduld.

Behandeling

Nadat we dit gesprek hebben we gevoerd, bepalen we de best passende combinatie van behandeling/sessie voor jou en jouw klachten. Evt. kies ik  het best passende homeopathisch middel voor je uit, die je in principe gelijk meekrijgt of kort na de eerste afspraak krijgt opgestuurd.  Vanzelfsprekend krijg je tips mee om thuis e.e.a. toe te passen en na gemiddeld twee weken is er een nieuw contactmoment. Dit kan zijn een telefonische follow up, e-mail, whatsapp of Skype/Facetime.  De termijn waarop een vervolgconsult wordt afgesproken, is afhankelijk van de klachten en situatie en bedraagt gemiddeld 2 – 4 weken.

Klachten

Met welke klachten kun je terecht?
Enkele voorbeelden:

  • Chronische klachten: hoofdpijn/migraine, allergieën, reuma, maag-, darm-, menstruatie- en overgangsklachten, huidproblemen, oorklachten.
  • Acute klachten: ongevallen, (oor)ontstekingen, griep, sportblessures.
  • Mentale problemen: angsten, (oud)verdriet, rusteloosheid, examenvrees, faalangst moedeloosheid, burnout, slaapproblemen, examenvrees.
  • Zogenoemde vage klachten: “ik zit niet lekker in mijn vel”, klachten vanwege HSP, onzeker voelen, stress.

Herstel

Met een op maat gemaakt programma/ behandeling van klassieke homeopathie, Touch en Matrix en/of Access Consciousness kan het zelfherstellend vermogen gestimuleerd worden en wordt het genezingsproces aangespoord, wat in principe kan leiden tot balans en herstel of vermindering van klachten. Gaandeweg kan men over het algemeen meer energie en veerkracht ervaren, de fysieke en mentale weerstand wordt verhoogd. De ervaring leert dat de behandeling vaak gepaard met innerlijke groei en bewustwording.

Consulten worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar (afhankelijk van de aanvullende verzekering) en je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig.

Locaties

Trambaan 11 in Gorssel en

Koninginnegracht 28 in Den Haag

 

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08.00 – 18.00 uur

Zaterdag
09.30 – 14.00 uur

Tarieven miv 1 november 2018:

Consult 50-60 minuten: € 95,- | Consult 75-90 minuten € 135,-  |   Acuut consult: € 50,-  |  Telefonisch € 30,-

 

 

Het acuut consult is alleen van toepassing bij mensen die bekend zijn in de praktijk bij acute situaties waarbij er snel hulp in een korte tijd wenselijk is.

Bovengenoemde tarieven zijn inclusief 21% BTW, 1x e-mail of telefonisch contact tussendoor en het homeopathische middel indien van toepassing.

 

Afrekenen

Afrekenen geschiedt contant of middels een tikkie, u krijgt een factuur mee die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. Consulten worden geheel of gedeeltelijk vergoedt, afhankelijk van uw pakket in de aanvullende verzekering. Het eigen risico wordt niet aangesproken, aangezien deze alleen voor de basisverzekering geldt.

 

Consult alleen op afspraak.

Telefonisch spreekuur

Maandag t/m vrijdag van 17.00 tot 18.00 uur.

Tel: 06-41 17 61 05

Annuleren

Bij verhindering tenminste 24 uur van te voren berichten s.v.p., daar anders de afspraak in rekening wordt gebracht.

Kwaliteit

Ik vind het belangrijk dat de door mij geboden diensten blijven voldoen aan de hoogste kwaliteit. De volgende onderdelen ondersteunen dit uitgangspunt:

  • Ik ben geregistreerd en erkend lid bij beroepsvereniging NVKH. Voor registratie door de NVKH dienen leden te blijven voldoen aan de eisen ten aanzien van onder andere nascholing en praktijkvoering. De registratie staat dus borg voor permanent kwalitatief hoogstaande homeopathische gezondheidszorg. Een Klachten- en Tuchtrechtprocedure (KAB, www.kab-klachten.nl) die in samenwerking met de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) tot stand is gekomen, maakt deel uit van het NVKH-kwaliteitsbeleid. Met klachten kunt u terecht bij de beroepsvereniging NVKH. De NVKH werkt hierin samen met de SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen) en met het TCZ (Tuchtcollege Complementaire Zorg).Voor informatie over de SCAG, klik hier.
  • Intervisie en uitwisseling met collega-therapeuten.
  • Bij- en nascholing en ondersteuning vanuit het Touch of Matrix-opleidingscentrum, Access Consciousness en de NVKH.
  • Aanvullende opleidingen en cursussen.