Stop met vechten…creëer mogelijkheden!

Vechten…We vechten vaak tegen van alles en nog wat. Vechten om gelijk te hebben, vechten tegen de ander, vechten tegen jezelf, tegen de wereld, de politiek. Moeder Teresa zei het echter al: “Ik ben niet tegen de oorlog, ik ben voor de vrede”. Hoe zou het zijn om te stoppen met vechten en te kiezen voor wat je wel wilt? Hoe zou het zijn om een andere keuze te maken en te stoppen met vechten en beginnen met mogelijkheden te creëren?

Vechten of strijden kan ook een oud patroon zijn. Of iets dat je van iemand bewust of onbewust hebt overgenomen. Vechten tegen iets, tegen iemand of tegen jezelf, terwijl je die persoon zelf eigenlijk helemaal niet meer bent. Stel dat je een bepaalde gewoonte of gedrag had en je hebt er inmiddels hard aan gewerkt maar eigenlijk nooit erkend dat je veranderd bent en dat gedrag of die persoon helemaal niet meer bent. Dan kun je op de automatische piloot nog weleens gaan vechten tegen dat oude gedrag om onbewust te bewijzen dat je die persoon niet meer bent 🙂

Hoe zou het zijn dat je er niet meer voor hoeft te vechten en mag zijn wie of wat je kiest te zijn? Wat voor ruimte en mogelijkheden gaat dat creëren ?

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email