Lichaamsbewustzijn: de invloed van omgevingsfactoren. Wat vertelt jouw lichaam jou?

Vanaf deze heerlijke plek in de natuur die jullie op de foto zien wil ik het vandaag hebben over lichaamsbewustzijn. Want ben jij je bewust wat jouw lichaam je allemaal probeert te vertellen? Misschien merk je het niet omdat je zo druk bent met de alledaagse dingen in je leven. Of merk je ergens wel iets, maar stop je het weg. Nu geen tijd voor denk je misschien of dat doe ik straks wel…De laatste tijd merkte ik wat fysieke sensaties, wat lichte ongemakken in mijn lichaam en ik kon er in eerste instantie niet de vinger opleggen wat dit nu precies was. Niets heftigs, maar wel aanwezig. Verschillende dingen gedaan, verbeterde wel wat, maar het bleef een beetje hangen.. Ging niet helemaal weg. Het kwartje viel toen we in de auto reden op weg naar Luxemburg. Nu zul je wellicht denken, huh…? Zoals velen van jullie wellicht weten zijn wij een paar maanden geleden weer terug verhuisd van het rustige Gorssel naar het drukkere Den Haag. Op het moment dat wij in de auto zaten en voorbij Namur reden, merkte ik dat er iets in mijn lichaam veranderde. Het voelde alsof het een zucht van verlichting slaakte, ontspande en er kwam meer ruimte. Ons hotel lag in een rustig gedeelte vlakbij wijnvelden en natuur. En ik merkte dat nadat de tijd verstreek, mijn lichaam steeds fijner ging aanvoelen. En….na 1 dag waren al de fysieke sensaties en dingen die ik in mijn lichaam merkte helemaal weg….En ook nu hier bij de bossen van Gorssel heb ik precies weer dezelfde ervaring…

Zo werd ik me nog/weer bewuster van de invloed van onze omgeving op ons lichaam. Hoe een lichamelijke sensatie of ongemak helemaal niet een  “echte klacht” hoeft te zijn maar een reactie op onze omgeving of iets anders. Dit is goed om mee te nemen als er bijvoorbeeld dingen blijven aanhouden terwijl er niets te vinden is. Ons lichaam is van nature een soort satellietschotel, kan van alles opnemen van onze omgeving. Dit kan letterlijk onze leefomgeving zijn, maar bijvoorbeeld ook andere mensen. Ons lichaam heeft van nature zo’n vermogen om te helen dat het dit ook in dit soort voorbeelden kan doen. Ik leer iedere dag weer en herken meer en meer wat mij, mijn lichaam en mijn gezondheid voedt. Ik leer het gevoel in mijn lijf te herkennen, steeds beter wat wat is. Daarbij is het belangrijk om te blijven vragen, open te blijven en niet in een conclusie te schieten. Vragen die kunnen helpen zijn o.a.: wat is dit? Is het van mij? Is het van iemand anders? Of is het van iets anders? Het moment dat je je dit bewust wordt kan vaak al helpen om iets te veranderen.  Weten hoe? Download dan gerust mijn gratis producten .

 

 

Deel dit bericht