Vragen voor verandering.

Het vergelijkingsvirus: frustratie of inspiratie?

Je hebt knetterhard gewerkt. Al je aandacht, liefde, tijd en energie erin gestopt. En dan is het moment daar…de datum van je training, boek, retraite, product, dienst, sollicitatie of waar je dan ook maar al je liefde en aandacht in hebt gestopt de afgelopen tijd komt dichterbij.

En de aanmeldingen blijven uit…of het zijn er minder als je verwacht of gehoopt had…Knarsetandend zit je achter je computerscherm of telefoon want op social media zie je bij collega’s dat het ogenschijnlijk wel naar wens loopt…. Jezelf verbijtend en gefrustreerd probeer je er nog een schepje bovenop te doen…! Of je besluit om na een tijdje helemaal maar de handdoek in de ring te gooien…Herkenbaar??

De komst van internet en social media heeft veel moois gebracht maar kan in mijn ogen ook tot een vergelijkingsvirus leiden. Zeker in deze tijd waarin de één na de ander nog harder om aandacht op het internet lijkt te schreeuwen. Jezelf of je bedrijf vergelijken met anderen ligt dan op de loer met onzekerheid, gevoel van falen en zelfoordeel tot gevolg. En als je beseft dat creëren, manifesteren en actualiseren allemaal begint met energie, kun je je voorstellen dat bovenstaande leidt tot frustratie en niet een fijne energie is om vanuit te creëren en je doel te behalen.

Hoe zou het zijn om van frustratie naar inspiratie te gaan? Het bovenstaande juist te gebruiken? Niet om mee te gaan in het vergelijkingsvirus, maar juist als inspiratie gebruiken om meer bij jezelf te blijven? Dat waar jij voor staat, volledig voor te gaan staan en het te delen met de wereld. Op JOUW manier, niet omdat iedereen het op een bepaalde manier doet maar wel wat werkt voor jou. Want jij bent namelijk niet iedereen, jij bent uniek!

Niet vanuit een gevoel van tekort, maar vanuit liefde en enthousiasme, vanuit wat werkt voor JOU, ongeacht wat anderen ervan vinden én ongeacht de uitkomst van wat je hoopt en verwacht. Creëren vanuit liefde, inspiratie en vertrouwen en de gehechtheid aan het resultaat loslaten. Dit is wat ik heb te bieden, dit is waar ik voor sta en dit is wat ik met alle liefde en plezier met de wereld wil delen en dan er verder niets van vinden… Laat het maar gebeuren!  Hoe zou dat zijn?

Ik wens je veel plezier, liefde, lichtheid en innergy toe! 💫

Deel dit bericht