boek-plezier-sessie

Boekplezier: over reizen in de geest

Als kind was ik al dol op lezen. Ik was 5 jaar toen ik lid werd van de bieb. Officieel mocht het pas als je 6 jaar was maar omdat ik in september geboren ben en dat ook de datum was waarop ik naar school ging, mocht ik ook al lid worden van de bieb.

Wat een feestje vond ik dat! Ik herinner me nog goed dat ik mijn ogen uitkeek. Zoveel te ontdekken, ik wist bijna niet waar te beginnen.

Op reis

Vanaf dat moment verslond ik boeken en leefde ik meer en meer in mijn eigen wereld. Wij hadden thuis niet veel geld te spenderen, geen auto, geen vakanties of reizen maar door te lezen had ik toch het gevoel dat ik op reis was. Werelden gingen voor mij open. Ik voelde mij als kind vaak anders dan anderen en onbegrepen. Het lezen van boeken gaf mij niet alleen troost, maar bood ook nieuwe mogelijkheden. In mijn hoofd/fantasie maakte ik de mooiste reizen, ontdekte ik de mooiste plekken op aarde, ontmoette ik gelijkgestemde mensen, voelde me geliefd en beleefde ik de heerlijkste avonturen.

Ontwikkeling

Op 11-jarige leeftijd had ik de kinderboeken die in de bieb waren wel gelezen en mocht ik naar de afdeling van de volwassenen, geweldig vond ik dat! Toen ontdekte ik ook de meer informatieve boeken en leerde ik steeds meer over andere dingen zoals spiritualiteit, persoonlijke groei en bewustwording, alhoewel ik me daar op dat moment niet zo bewust van was, ik koos gewoon wat ik leuk vond en waar ik me toe aangetrokken voelde J. Een van de eerste boeken op dat gebied was het boek van Shirley Maclaine “Op glad ijs”. Een boek over de ontdekkingsreis van haarzelf, ik verslond het.  Vele, vele boeken over dit onderwerp zouden nog volgen, ook al wist ik dat op dat moment niet. Nu jaren later, lees ik nog steeds heel graag boeken. Niet zoveel meer als dat ik eigenlijk zou willen omdat een eigen bedrijf en sociale contacten ook aandacht vragen, maar onlangs heb ik de keuze gemaakt om weer meer te gaan lezen!

Later als ik groot ben 😄

Omdat ik het lezen altijd heerlijk heb gevonden riep ik vroeger altijd: als ik meer tijd heb ga ik vrijwilligerswerk doen in de bieb later en lekker voorlezen! Maar waarom wachten op “later” als je t ook nu kunt doen? Daarom start ik binnenkort de Access Book Buddies! Een online boekenclub waar ik samen met collega CF Annemarie Dees en een kleine groep mensen heerlijk een boek ga lezen, delen en bespreken. Dingen die triggeren clearen en faciliteren we ook. We starten op 16 juni aanstaande met het boek  “ Living beyond distraction” van Gary Douglas. Een boek over zaken die je triggeren en afleiden in je leven. Niet alleen social media maar ook emoties zoals angst, boosheid ed. Zaken waardoor je jezelf tegenhoudt om te zijn wie je wilt zijn en te doen wat je wilt doen.

Hou je ook van lezen, voel je je ertoe aangetrokken en wil je meer ontdekken? Meld je dan hier even aan: https://www.innergyforlife.nl/activiteit/access-book-buddies/

Of stuur me gerust een mailtje als je meer info wilt, er zijn nog een paar plekjes over, je bent van harte welkom!

Liefs,

Janny

💖💫

 

Deel dit bericht