Authenticiteit, wat is dat eigenlijk?

Authenticiteit vind ik een van de belangrijkste waarden in het leven. Maar wat is authenticiteit eigenlijk? We zeggen heel vaak “Ik ben” en “Ik ben” is ook een van de meest gebruikte zinnen. We definiëren en identificeren ons vaak met diverse rollen: Ik ben echtgenote van…moeder van…collega…of gebruiken het met diverse karaktereigenschappen: Ik ben een pleaser…ik ben ongeduldig…ik ben verantwoordelijk…etc. Maar waar bevindt zich dat “Ik’ eigenlijk?

Je lijf bevindt zich ergens. Je lijf is een ervaring: het heeft een vorm, kleur en plaats. Is een perceptie. Ook mentaal kun je je lijf aansturen: met een gedachte kun je je lijf doen lopen, of doen spreken bijvoorbeeld.

Het “Ik” zit niet in je lijf. Het “Ik” is oneindig bewustzijn, heeft geen vorm, geen locatie, is niet plaatsgebonden. Het “Ik” is oneindig. Jij bent niet je gedachten, je lichaam, je emoties of de wereld. Je lichaam, mind en de wereld zit in jou.

Het “Ik” is de bron van alle ervaringen, de bron van alle interpretaties van onze ervaringen!

Het heeft geen vorm, is niet zichtbaar, niet tastbaar, geen tijd of plaats maar het ziet en merkt wel, het is de waarnemer.

Oneindig bewustzijn van waarnemen, weten, zijn en ontvangen. En bewustzijn omvat alles zonder oordeel.

Als je geen verleden zou hebben, geen referentiekaders, alle definities zouden wegvallen….wat zou je dan kiezen? Wie is die authentieke Jij dan eigenlijk?

En…wie of wat wil of mag je eigenlijk niet zijn van jezelf? Omdat je daar een mening/oordeel/definitie over hebt. En van wie is die mening? Is die eigenlijk wel van jou? Of is ie eigenlijk van een ander en heb je voor waar aangenomen? En belangrijker…wil je m nog wel kiezen?

Wat kun je moeilijk van jezelf ontvangen? Alles wat je moeilijk kunt ontvangen, wie of wat dan ook, blijf je vaak last van houden. Everything you resist, persist…

Hoe zou het zijn om jezelf volledig te erkennen, toe te laten en te ontvangen?

Ook dat wat we als “negatief/schaduwkant” bestempelen van onszelf? We hebben ons vaak gewrongen in een lichaam met alle verhalen die anderen ons vertellen en later ga je het geloven en wordt het je realiteit. Hoe zou het zijn om je eigen realiteit te bepalen?

Wil je meer weten of je meer her-inneren hierover? 😊 Ik help en begeleid je daar graag bij. Authenticiteit is een van de onderwerpen van de retraite die ik binnenkort weer geef van 26 – 29 augustus. Lees hier meer: https://www.innergyforlife.nl/reizen/

Welkom lieve JIJ!

 

 

Deel dit bericht